تصفیه فاضلاب به روش USBF
تصفیه فاضلاب به روش USBF
USBF
Up flow Sludge Blanket Filtration
سیستم تصفیه فاضلاب به روش فیلتراسیون با کیک لجن و جریان رو به بالا
USBF:
فرآیند تصفیه فاضلابUSBF USBF USBF .
تصفیهخانههای بسیاری جهت تصفیه فاضلابهای مسکونی و بهداشتی، واحدهای صنعتی، صنایع غذایی و کشاورزی طراحی و اجرا شدهاند و به خوبی با این تکنولوژی در حال بهرهبرداری هستند. طراحی با ظرافت، سادگی و به صرفه بودن این سیستم تاثیری برجسته بر صنعت تصفیه فاضلاب گذاشته است. به طوریکه در گزارش سال 1995
(United Nations Industrial Development Organization) :
().
کلیات:
تکنولوژی تصفیه فاضلاب USBF :
1 — UP Flow Sludge Blanket Filtration (USBF)
()
امروزه تهنشینی، متداولترین تکنیک جداسازی جامدات معلق از فاضلاب میباشد. نرخ پایین جداسازی در سیستمهای رایج، بازده راکم و مدت زمان لازم را بالا میبرد و مستلزم مخازن بزرگ و دیگر تجهیزات میباشد. در تکنولوژی تصفیه فاضلاب USBF . USBF
ترکیبی از سلولهای میکروبی و آب از پایین وارد زلالساز میگردد و ضمن حرکت رو به بالا، سرعت آنها کاهش مییابد تا جائیکه لختههایی از سلولها ثابت و ساکن میشوند. این لختهها تشکیل یک بستر کیک مانند لجن داده و به طور موثری ذرات کلوئیدی و دیگر ذرات ریز را فیلتر مینمایند. هنگامیکه لختهها بزرگ و سنگین میگردند، به پایین زلالساز فرود میآیند و از آنجا توسط پمپ به ناحیه بیهوازی برگشت داده میشوند.
2- 2- [High Sludge Concentration]
تمام تصفیهخانههای متعارف در غلظتهای متوسط یا پایین لجن عمل مینمایند. USBF (Biomass) (Superactivated) .
3- :
3 — (All Processes Integrated Into One Bioreactor)
تمامی تکنولوژیهای تصفیه فاضلاب متعارف، مراحل هوادهی، تهنشینی، نیتریفیکاسیون، دینیتریفیکاسیون، زلالسازی و تغلیظ و تثبیت لجن را در قسمتهای جداگانهای انجام میدهند. اما در تکنولوژی USBF .
شرح فرآیند تصفیه فاضلاب به روش USBF:
عملکرد یک تصفیهخانه بسیار ساده بوده و پس از راهاندازی به خودی خود قابل تنظیم میباشد. فاضلاب داخل بخش بیهوازی میگردد و در آنجا با لجن بازگشتی از کف مخزن تهنشینی ترکیب میگردد. پس از این اختلاط، جریان به صورت نهر گونه (Plug Flow) .
پس از هوادهی، یک جریان از مخلوط مایع فاضلاب وارد قسمت پایین زلالسازی میگردد. در آنجا بستر لجن، لختههای لجن را جذب کرده و آب را از فیلتر لجن عبور میدهد. پس از جداسازی، آب تمیز از روی سطح توسط یک لاندر جمعآوری شده و از سیستم خارج میگردد. جهت تکمیل چرخه داخلی، لجن فعال جمعآوری شده در کف زلالساز به قسمت بیهوازی در ورودی بیوراکتور بازگشت داده میشود.
مزایا تصفیه فاضلاب به روش USBF:
1- :
ایده متمرکز نمودن کلیه قسمتها در یک بیوراکتور واحد تجهیزات اضافی را کاهش داده و نیز نیاز به زمین را به حداقل میرساند.
2-
طراحی فشرده، به حداقل رساندن قطعات متحرک، ساختار مدولار و هیدرولیک خود راهبر باعث گردیده تا تجهیزات نظارتی کاهش یافته و هزینههای راهبری و نگهداری کاهش یابد.
3-
راندمان بالای تصفیه سبب گردیده تا مقدار نیتروژن و فسفر و نیز BOD5 T.S.S 10 میلیگرم در لیتر کاهش یابد.
4- :
بارگذاری پایین میکروبیولوژیکی منجر به سن بیشتر لجن میگردد که خود باعث تولید لجن مازاد کمتر و پایدارتر (تثبیت شده تر) میشود. پس از تصفیه پاتوژنها (و گاهی نیز به طور مستقیم) میتوان از این لجن مازاد به عنوان کود استفاده نمود.
5- USBF:
شرایط هوازی در طول بیوراکتور و سن زیاد لجن به طور مناسبی احتمال ایجاد بو را از بین میبرد. تصفیهخانههای با سیستم USBF .
6- USBF:
شکل منشوری یا مخروطی زلالساز نه تنها اجازه میدهد که سایر فرآیندهای تصفیه در اطراف آن صورت پذیرد، بلکه انعطاف هیدرولیکی بسیار مناسبی را ایجاد مینماید. تکنولوژی USBF (Peak) .
7- USBF:
در هنگام نیاز میتوان بر حسب پروژه ظرفیت بهرهبرداری را افزایش داد و به تصفیهخانه واحدهایی مشابه اضافه نمود. واحدهای جدید حتی میتوانند به قسمتهای موجود افزوده شوند.
8- :
سن بیشتر لجن عملکرد دستگاههای آبگیر لجن را بهبود بخشیده و کیفیت بهتری را باعث میشود.
9- :
روش نه تنها ثبت شده است، بلکه در عمل نیز در هزاران تصفیهخانه در سراسر جهان به کار گرفته شده است.
موضوعات مرتبط: عمران-محیط زیست
برچسبها: تصفیه فاضلاب
تاریخ: پنجشنبه , 09 آذر 1402 (22:15)
- گزارش تخلف مطلب